Стейк - улюблена їжа більшості м'ясоїдів. Сьогодні ми поділимося з вами кількома порадами з приготування стейка на грилі. Адже для того, щоб приготувати ідеальний стейк, важливо не тільки вибрати хороше м'ясо, а й дотримуватись деяких правил.
Як працювати з мясом?
Дістаньте ваше м'ясо з холодильника приблизно за 15-20 хвилин до початку приготування.
Зніміть зайву вологу з м'яса паперовим рушником.
Приправте стейк сіллю і перцем і залиште м'ясо «відпочити» при кімнатній температурі на хвилин 10-15.
Добре розігрійте в гриль (230-290 ° С).
Обсмажуйте м'ясо стейка по 1 хвилині на кожен сантиметр товщини з кожного боку (2 хвилини з кожного боку при товщині стейка 2см). З таким правилом ваш стейк вийде прожарки medium rare.
Після того як ви зняли стейк з «вогню», залиште його на дошці «відпочити» рівно стільки, скільки ви його смажили.
Приправте ваш готовий стейк сіллю і перцем і подавайте.
Ступінь прожарки м'яса на грилі: Обожнюєте стейк з кров'ю? Або може навпаки їсте тільки м'ясо well done? Просто збережіть собі цю таблицю температур і завжди готуйте стейк з вашим ідеальної ступенем прожарювання:
Medium rare - 52-57 ° С - стейк слабкого прожарювання
Medium - 57-63 ° С - стейк середньої прожарювання
Medium well - 63-68 ° С - стейк середнього прожарювання, майже прожарений
Well done - вище 68 ° С - стейк максимально прожарений
Для легкого вимірювання температури просто використовуйте кулінарний термометр, який ви можете придбати в chefs-shop.com.
Хочете навчитися смажити смачні стейки на кращих американських грилях компанії Weber? Слідкуйте за новинами на сторінках наших соцмереж Instagram і Facebook. 😉