Як приготувати ідеальний стейк

Стейк - улюблена їжа більшості м'ясоїдів. Сьогодні ми поділимося з вами кількома порадами з приготування стейка на грилі. Адже для того, щоб приготувати ідеальний стейк, важливо не тільки вибрати хороше м'ясо, а й дотримуватись деяких правил.

Як працювати з мясом?

  1. Дістаньте ваше м'ясо з холодильника приблизно за 15-20 хвилин до початку приготування.
  2. Зніміть зайву вологу з м'яса паперовим рушником.
  3. Приправте стейк сіллю і перцем і залиште м'ясо «відпочити» при кімнатній температурі на хвилин 10-15.
  4. Добре розігрійте в гриль (230-290 ° С).
  5. Обсмажуйте м'ясо стейка по 1 хвилині на кожен сантиметр товщини з кожного боку (2 хвилини з кожного боку при товщині стейка 2см). З таким правилом ваш стейк вийде прожарки medium rare.
  6. Після того як ви зняли стейк з «вогню», залиште його на дошці «відпочити» рівно стільки, скільки ви його смажили.
  7. Приправте ваш готовий стейк сіллю і перцем і подавайте.

Ступінь прожарки м'яса на грилі:
Обожнюєте стейк з кров'ю? Або може навпаки їсте тільки м'ясо well done? Просто збережіть собі цю таблицю температур і завжди готуйте стейк з вашим ідеальної ступенем прожарювання:

  • Medium rare - 52-57 ° С - стейк слабкого прожарювання
  • Medium - 57-63 ° С - стейк середньої прожарювання
  • Medium well - 63-68 ° С - стейк середнього прожарювання, майже прожарений
  • Well done - вище 68 ° С - стейк максимально прожарений

Для легкого вимірювання температури просто використовуйте кулінарний термометр, який ви можете придбати в chefs-shop.com.

Хочете навчитися смажити смачні стейки на кращих американських грилях компанії Weber? Слідкуйте за новинами на сторінках наших соцмереж Instagram і Facebook. 😉