Салат з запеченим буряком і сиром шеврет

Більшість наших гостей, одного разу спробувавши наші страви, закохуються в них і просять шефів поділитися рецептами. Сьогодні наші шефи відкрили завісу і поділилися рецептом салату з запеченим буряком і сиром шеврет з вами, наші дорогі читачі. Ну що ж, не будемо тягнути?

ІНГРЕДІЄНТИ на 4 порції:
🔸 160г - буряк запечений
🔸 240г - мікс салату (лоло россо, лола Біонда, айсберг, рукола)
🔸 40г - оливкова олія
🔸 120г - козячий сир шеврет
🔸 200г - дрессинг малиновий:
- 120 г - пюре малини, протерте
- 10 г - оцет винний червоний
- 40г - оливкова олія
- 40г - олія
- дрібка солі
- 10г - цукор
🔸 80г - горіх волоський карамелізований:
- 60г - горіх волоський
- 120 - вода
- 5г - оцет винний білий
- 20г - цукрова пудра
- 40г - олія
🔸 50г - яблуко мариноване:
- 200г - яблуко
- 200г - вода
- 10г - яблучний оцет
- 20г - цукор
- дрібка солі
- дрібка чилі перцю
🔸 20г - бальзамік редукція

Приготування:
🔸Запечённий буряк:
Буряк помити, змастити оливковою олією, загорнути у фольгу і запікати в пароконвектоматі при 180С до готовності (30-40 хв залежно від розміру).
Охолодити, почистити і зберігати в холодильнику.

🔸Малиновий дрессинг:
Пюре малини змішати з оцтом.
Тонкою цівкою додавати масло постійно збиваючи вінчиком до однорідної густої консистенції.
Посолити і додати цукор при необхідності.

🔸Горіх волоський карамелізований:
Горіхи проварити 3 хв у воді з винним оцтом. Злити воду і охолодити. Запанірувати вологі, охолоджені горіхи в цукровій пудрі. Обсмажити в олії при 160С, протягом 3-5хвилин. Викласти на силіконовий килимок або пергамент.

🔸Яблоко мариноване:
Приготувати маринад: змішати воду, оцет, цукор, сіль і мелений чилі. Яблука очистити від шкірки. Розрізати на дольки і очистити від серцевини. Покласти в маринад на 12 годин.

ЗБІРКА:
На тарілку викласти нарізаний слайсами запечений буряк. Полити малиновим дрессингом. Викласти мікс салатів заправлених оливковим маслом. На мікс викласти поламані шматочки сиру шеврет, мариновані яблука і карамелізовані горіхи. Прикрасити бальзамічною глазур'ю.
Смачного!

Хочете продегустувати страви від наших шефів? Бронюйе вільну дату у нашого адміна або на сайті. Чекаємо Вас!
Телефонуйте, щоб дізнатися більше +380933860236