Кулінарні лайфхаки, які допоможуть поліпшити ваші страви

Кожен кухар на кухні має список своїх кулінарних секретів і лайфхаків. Ми теж вирішили поділитися з вами добіркою хитрощів, які значно полегшать ваші кулінарні будні!

  • Відмінний спосіб урізноманітнити ваші салати і закуски - смажений редис. Підсмажте його на сковороді декілька хвилин на вершковому маслі і додайте до страви. Смак стане більш насиченим.
  • Якщо ви пересолили суп, не впадайте у відчай, ситуацію легко врятувати. Просто занурте в суп крупу в марлевому мішечку і проваріть близько 15 хвилин. Зайва сіль вбереться в крупу.
  • Хочете, щоб ваші легкі овочеві салати повністю розкрили свій смак? Додайте в них трохи ванілі.
  • Як легко позбутися від пересихання сиру в холодильнику? Просто змастіть його зріз вершковим маслом.
  • Якщо вдома не виявилося панірувальних сухарів, їх легко можна замінити подрібненими горіхами або кукурудзяними пластівцями.
  • Відмінний маринад для м'яса - мед і сік граната. Змішайте ці два інгредієнти і змастіть поверхню м'яса перед запіканням.
  • Для того, щоб ваш бульйон був легким і прозорим - додайте в нього декілька кубиків льоду і проваріть до кипіння.
  • Щоб прибрати зайвий жир зі страви, потрібно обернути кубик льоду в паперовий рушник і пройтися їм по поверхні страви.
  • Як позбутися від неприємного запаху на руках після готування? Натріть руки лимоном або содою і помийте теплою водою.
  • Подрібніть будь-яку зелень і покладіть в формочки для льоду, заливши оливковою олією. Це не тільки продовжить життя зелені, а й полегшить вам процес приготування салатів та інших страв.
  • Перед подрібненням цибулі залиште її на 30 хвилин в морозильній камері. За рахунок цього ви не пророните жодної сльозинки.
  • Новий рік - час мандаринів і апельсинів! Перед тим, як очищати їх, покладіть їх на 20 секунд в мікрохвильову піч. Шкірка знімається так в рази простіше.

Якщо ви хочете дізнатися більше лайфхаків, рецептів та цікавих фактів про звичні для нас продукти - підписуйтесь на наші сторінки в соцмережах FaceBook та Instagram.