Прості і смачні десерти на кожен день

Гості вже майже на порозі, а часу на приготування страв не залишилося? Тоді ці прості і швидкі рецепти десертів - це саме те, що вам потрібно! 

Приємний бонус: крім легкості приготування, ці десерти вразять вас ще й своїм смаком!

Ніжний сирно-полуничний десерт

Інгредієнти:

Приготування:

  • У глибокій мисці змішайте більшу частину полуниці, йогурт і сир. Збийте блендером до однорідної маси.
    Додайте мед і збивайте до отримання консистенції густого крему.
  • Розподіліть суміш по креманкам, додаючи шари зі шматочків полуниці.
  • Прикрасьте тертим шоколадом і подавайте до столу!

Повітряне кефірне суфле

Інгредієнти:

  • Кефір - 500 мл
  • Сметана - 100 г
  • Цукрова пудра - 50 г
  • Желатин - 15 г
  • Ванілін - 1/4 ч. л.
  • Ягоди для прикрашання

Приготування:

  • У глибокій мисці збийте сметану, кефір і цукрову пудру до утворення бульбашок. Додайте розчинений у воді желатин і продовжуйте збивати.
  • Розподіліть отриману суміш по креманкам і залиште у холодильнику на 3-4 години.
  • Прикрасьте суфле ягодами.
    Готово!

Полунична панна-котта

Інгредієнти:

  • Вершки - 500 мл
  • Молоко - 30 мл
  • Вершкове масло - 40 г
  • Чорний шоколад - 100 г
  • Полуниця - 300 г
  • Цукор - 80 г
  • Желатин - 16 г
  • Ваніль

Приготування:

  • Змішайте полуницю і 30 г цукру, поставте на плиту. Додайте розмочені у воді 6 г желатину і продовжуйте нагрівати суміш до його розчинення.
  • Розподіліть отриману суміш по формах і залиште в холодильнику на 15 хвилин.
  • Вершки, 50 г цукру і ваніль поставте на плиту, додайте желатин, що залишився, і нагрівайте до його розчинення.
  • Розподіліть отриману масу по формах зверху полуничної суміші і залиште в холодильнику ще на 20 хвилин.
  • Чорний шоколад, молоко і вершкове масло поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до однорідності.
    Отриману суміш залийте верхнім шаром в форми і поставте в холодильник на 1,5 години.
    Готово! Гості будуть приємно здивовані!

Шоколадно-банановий пудинг

Інгредієнти:

  • Какао - 1 ч. л.
  • Банан - 1 шт.
  • Молоко - 200 мл
  • Крохмаль - 1,5 ч. Л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 30 г
  • Вершкове масло - 10 г

Приготування:

  • Змішайте 175 мл молока, 20 г цукру, яйце і крохмаль.
  • Окремо з'єднайте і доведіть до кипіння 25 мл молока і 10 г цукру.
    Влийте цю суміш в масу з яйцем і крохмалем, поставте на плиту і підігрійте, не доводячи до кипіння. Потім додайте олію і остудіть.
  • Подрібніть банан в пюре.
  • Одну частину пудингу змішайте з пюре з банана, іншу - з какао.
  • Розподіліть суміші по креманкам, чергуючи шари, і відправте в холодильник на 1 годину.
    Готово!

Більше смачних і корисних рецептів ви можете знайти на наших сторінках у соцмережах: FB та Instagram.