Поєднання пасти з соусами: з якими соусами найкраще поєднується паста?

Напевно, більшість людей обожнює італійську кухню. І яка ж італійська кухня без пасти? Але чи всі соуси підходять до всіх видів пасти? На це питання відповіла Одетт Фада, шеф-кухар «San Domenico» в Нью-Йорку.

Поєднання пасти з соусами
  • Волосся ангела. В Італії цю пасту подають літнім або хворим людям, яким важко прожовувати їжу.
  • Метелик. Ця паста просто чудова, якщо вона свіжа і приготовлена ​​вручну у вигляді складених квадратиків. Мені подобається подавати її з овочами і соусами на томатної основі.
  • Феттучині. Ця ароматна паста прекрасно поєднується з соусом болоньєзе.
  • Фузилли. Мені подобається форма у вигляді спіралі, проте вона дуже легко ламається і тому не підходить для використання в ресторані. Вдома мені вона подобається в салаті або з песто.
  • Трубчаста паста. Макарони, пенне, рігатоні смакують з соусами, які затікають всередину і просочують пасту. Мені подобаються пенне зі свіжим горохом.
  • Паппарделле. Це сільська локшина, яку я вважаю за краще подавати з соусом до кролика, рагу або з рибним соусом.
  • Дрібна паста (в формі зерен рису, черепашок або зірочок). Чудово підходить для супів і страв на основі бульйону, наприклад до рибних страв з бульйоном.
  • Спагеті. З ними поєднується все! Соус просто «липне» до них. До спагетті підійде все-томатний соус, песто, пекоріно з чорним перцем.

З якими соусами найкраще поєднувати пасту?

Поєднання пасти з соусами
  • Соус "Карбонара": спагеті або букатіні.
  • Вершковий соус: феттучині, паппарделле або ньоккі. До вершків найкраще підходять ті види пасти, у яких більш насичений смак або ж паста, яку готують, додаючи яйця.
  • Соус до різної дичини: паппарделле або феттучині.
  • Соус з оливкового масла і часнику: спагетті.
  • Соус "Песто": фузіллі.
  • Томатний соус: підходить до паст різної форми від дрібної до великої.

Для приготування пасти я пробувала використовувати різне тісто. Моє улюблене-оливкове тісто, воно зберігає аромат оливок.

Також добре зберігається аромат кальмарових чорнила і шафрану. Я готувала паппарделле з кокосовим порошком і соусом до дичини. Пасту можна приготувати різнобарвну: червону з буряком, зелену зі шпинатом чорну з кальмаровими оливками.

Поєднання пасти з соусами

Якщо хочете дізнатися ще більше цікавих застосувань звичних продуктів, рецепти і Лайфхак - підписуйтесь на наші сторінки в  FaceBook і Instagram.