Томлена ніжка кролика з грибним різотто

Сподіваємося, що ви вже ознайомилися з нашим новим сайтом і кулінарним блогом. Дуже часто багато хто цікавиться: "Що ж такого незвичайного готують в кулінарній студії Gastroloft?" Сьогодні ми спробуємо відповісти на це питання! Не шукайте тут технологічних карт для страв молекулярної кухні, в цьому блозі ми будемо публікувати прості, смачні і в той же час "ресторанні" рецепти.

Ловіть перший рецепт від шефів курсу GastroLOVE від Gastroloft - "Томлена ніжка кролика з грибним різотто"

Складові:

  • Томлений кролик
  • Рис Арборіо - 80 г
  • Цибуля шалот - 40 г
  • Вино біле сухе - 50 г
  • Гриби білі - 30 г
  • Печериці - 50 г
  • Гриби гливи - 30 г
  • Зола з розмарину 2 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Пармезан - 50 г
  • Вода / бульйон - 300 г
  • Оливкова олія - ​​40 г
  • Зелень - для прикраси
  • Помідор - для прикраси

Томлений кролик:

  • Кролик - 375 г
  • Морква - 25 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Селера корінь - 25 г
  • Олія - ​​25 г
  • Вино біле сухе - 250 г
  • Розмарин - 1 г
  • Сіль, перець
  • Лавровий лист - 1 гр
  • Часник - 10 г
  • Борошно - 100 г
  • Ягоди ялівцю - 2 г
  • Бульйон / вода - 1,5 л

Приготування кролика:

  1. Попередньо зварити бульйон з усіх овочів, зазначених вище (інгредієнти "томлений кролик").
  2. Посолити, поперчити і обваляти кролика в борошні. Обсмажити на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.
  3. Перекласти кролика в бульйон і томити 1-2 години, поки м'ясо не почне відходити від кістки.
  4. Охолодити і вийняти м'ясо.

Приготування страви:

  1. На розігріту сковороду наливаємо оливкову олію і кидаємо дрібно нарізану кубиками цибулю шалот, злегка обсмажуємо, після додаємо сухий рис, чекаємо поки він стане злегка прозорим, потім додаємо білі гриби і вино. Коли вино випарується, передавши весь смак в рис, починаємо додавати по чуть-чуть бульйон/воду, при цьому інтенсивно помішуючи лопаткою. Вводимо поступово всю рідину але потроху, коли рис стане м'яким, але ще злегка хрумтить, додаємо вершкове масло і пармезан, перемішуємо, доводимо до смаку.
  2. Окремо на сухій сковороді обсмажуємо печериці та гливи, додаємо масло і чекаємо золотисту скориночку. Потім додаємо в різотто і перемішуємо.
  3. У тарілку для пасти викладаємо різотто зверху розміщуємо ніжку кролика і прикрашаємо зеленню і помідором.

Сподіваємося, що цей рецепт вам сподобався і ви будете його готувати :)
А для тих, хто хоче приготувати цю страву і ще 14 подібних під пильним наглядом кращих шеф-кухарів України, рекомендуємо вам відвідати наш вечірній курс "Птах і кролик" - посилання.