Сподіваємося, що ви вже ознайомилися з нашим новим сайтом і кулінарним блогом. Дуже часто багато хто цікавиться: "Що ж такого незвичайного готують в кулінарній студії Gastroloft?" Сьогодні ми спробуємо відповісти на це питання! Не шукайте тут технологічних карт для страв молекулярної кухні, в цьому блозі ми будемо публікувати прості, смачні і в той же час "ресторанні" рецепти.
Ловіть перший рецепт від шефів курсу GastroLOVE від Gastroloft - "Томлена ніжка кролика з грибним різотто"
Складові:
Томлений кролик
Рис Арборіо - 80 г
Цибуля шалот - 40 г
Вино біле сухе - 50 г
Гриби білі - 30 г
Печериці - 50 г
Гриби гливи - 30 г
Зола з розмарину 2 г
Масло вершкове - 50 г
Пармезан - 50 г
Вода / бульйон - 300 г
Оливкова олія - 40 г
Зелень - для прикраси
Помідор - для прикраси
Томлений кролик:
Кролик - 375 г
Морква - 25 г
Цибуля ріпчаста - 100 г
Селера корінь - 25 г
Олія - 25 г
Вино біле сухе - 250 г
Розмарин - 1 г
Сіль, перець
Лавровий лист - 1 гр
Часник - 10 г
Борошно - 100 г
Ягоди ялівцю - 2 г
Бульйон / вода - 1,5 л
Приготування кролика:
Попередньо зварити бульйон з усіх овочів, зазначених вище (інгредієнти "томлений кролик").
Посолити, поперчити і обваляти кролика в борошні. Обсмажити на рослинному маслі до утворення золотистої скоринки.
Перекласти кролика в бульйон і томити 1-2 години, поки м'ясо не почне відходити від кістки.
Охолодити і вийняти м'ясо.
Приготування страви:
На розігріту сковороду наливаємо оливкову олію і кидаємо дрібно нарізану кубиками цибулю шалот, злегка обсмажуємо, після додаємо сухий рис, чекаємо поки він стане злегка прозорим, потім додаємо білі гриби і вино. Коли вино випарується, передавши весь смак в рис, починаємо додавати по чуть-чуть бульйон/воду, при цьому інтенсивно помішуючи лопаткою. Вводимо поступово всю рідину але потроху, коли рис стане м'яким, але ще злегка хрумтить, додаємо вершкове масло і пармезан, перемішуємо, доводимо до смаку.
Окремо на сухій сковороді обсмажуємо печериці та гливи, додаємо масло і чекаємо золотисту скориночку. Потім додаємо в різотто і перемішуємо.
У тарілку для пасти викладаємо різотто зверху розміщуємо ніжку кролика і прикрашаємо зеленню і помідором.
Сподіваємося, що цей рецепт вам сподобався і ви будете його готувати :) А для тих, хто хоче приготувати цю страву і ще 14 подібних під пильним наглядом кращих шеф-кухарів України, рекомендуємо вам відвідати наш вечірній курс "Птах і кролик" - посилання.