Білкове суфле з чорницею та запеченим сиром камамбер

«Гарний день починається з гарного сніданку».
Стівен Кінг

Сніданок - один із найважливіших прийомів їжі протягом дня. І так хочеться, щоб він був не тільки корисним та поживним, але й дуже смачним та незвичайним.

Саме для вас, друзі, наші шефи студії Gastroloft підготували рецепт незвичайного, але дуже смачного та корисного сніданку, який сподобається всім членам вашої родини. Ну що, перейдемо до рецепту?

Білкове суфле з чорницею та запеченим сиром камамбер

  • Яйця курячі 2шт
  • Чорниця/чорна смородина 200гр
  • Цукор 50гр
  • Сіль за смаком
  • Сир камамбер/брі 1шт
  • Багет/бріош 1шт
  • Ягоди/фрукти (для прикраси)
  • Гранолу (для прикраси)
  • М'ята (для прикраси)
  1. Чорницю/чорну смородину змішайте з 40 грамами цукру і злегка протушкуйте їх у сотейнику. За цей час збийте білки з цукром, що залишився, і малою дрібкою солі.
  2. Коли ягоди протушкувалися, перебийте блендером і процідіть через дрібне сито, а білки збивайте міксером/віночком до твердих піків.
  3. Акуратно змішайте силіконовою лопаткою джем, що вийшов, з білками і перекладіть в кондитерський мішок. Відставте у холодильнику.
  4. Зробіть надріз на верхівці сиру і поставте запікатись на 10хв 180C.
  5. Викладіть суфле на силіконовий килимок/пергамент та поставте випікатися одночасно з сиром.
  6. Запечіть в духовці на високій температурі ваш багет або бріош 250C 3-5 хв.
  7. Подача: На тарілку викладіть запечений сир, з боків суфле, ягоди, гранолу та м'яту.

Більше варіантів сніданку, (і не тільки) ви дізнаєтеся, відвідавши наш Базовий кулінарний курс, де всього за 5 тижнів наші студенти освоюють основи класичної та сучасної кулінарії, хлібну та кондитерську справу, та багато всього цікавого. Докладніше про курс ви можете дізнатися ТУТ.