Профітролі з ванільним кремом

Профітролі - мабуть один з найпопулярніших традиційних десертів Франції. Це невеликі тістечка з заварного тіста. Начинкою для профітролів може слугувати будь що: від класичного заварного крему до паштетів та намазанок.

Сьогодні ми поділимось з вами рецептом класичних профітролів з заварного тіста.

Інгредієнти:

Заварне тісто:

  • молоко (тепле) 100г
  • вода 150г
  • масло 100г
  • цукор 10г
  • сіль 5г
  • борошно 160г
  • яйця 250г

Ванільний крем Патісьер:

  • яєчні жовтки 100гр
  • цукор 125г
  • крохмаль 40г
  • молоко 500г
  • ваніль 1стручок

Приготування:
Заварне тісто:

  1. Довести до кипіння молоко, воду, масло, сіль і цукор. Відставити.
  2. Додати борошно і швидко замісити до однорідності. Повернути на вогонь і підсушити до моменту, коли на дні каструлі залишиться скоринка. Остудити до 50 градусів.
  3. У міксері насадкою «Лопатка» змішати тісто і яйця, додавати по одному. За необхідності додати молоко.
  4. Використовуючи мішок, відсадити круглі тістечка на силіконовий килимок або пергамент.
  5. Для декору можна посипати гранульованим цукром.

Ванільний крем Патісьер:

  1. Молоко нагріти, цукор змішати з крохмалем і розтерти з жовтками (до білого).
  2. Додати одну третину теплого молока. Розмішати.
  3. Додати молоко, що залишилося. Розмішати і повернути на вогонь. Інтенсивно помішуючи, заварити крем (довести до кипіння).
  4. Стежити, щоб не утворилися грудочки. Прибрати з вогню.
  5. Охолодити під плівкою. Після охолодження наповнити профитроли за допомогою кондитерського мішка.

Смачного :)

Сподобався рецепт? Більше смакоти ви можете навчитися готувати на нашому МК "Десерти".

Якщо у вас немає можливості відвідати курс, пропонуємо вам онлайн-навчання кондитерського мистецтва: chefs-academy.online